Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2014. gada 17. februāris

Laura Dreiže "Naktstauriņš"

Cenšos atgūt iekavēto. Tāpēc aprakstīšu vēl vienu grāmatu šovakar.

Šī grāmata ir pilna ar negaidītiem un pārsteidzošiem pavērsieniem.

“Naktstauriņš” ir jaunās, talantīgās rakstnieces Lauras Dreižes (1990) ceturtais romāns – un pirmais, kurā autore pievērsusies šausmu žanram.

Divdesmitgadīgās Robinas dzīve rit mierīgi, kaut gan par garlaicīgu to nevar saukt – darbs kriminālmeklēšanā piedāvā aizvien jaunus izaicinājumus, it īpaši tad, kad pilsētā parādās nezināms sērijslepkava, kurš uz katra sava upura ķermeņa ar asinīm uzzīmē naktstauriņu... Diemžēl Robinu arvien stiprāk moka neizturamas galvassāpes. Viņa vēl nezina, ka vizīte pie visparastākā ģimenes ārsta ieraus viņas dzīvi trakā virpulī, no kura izkļūt šķitīs neiespējami.
Vajāšanas, noziegumi, neizskaidrojami nelaimes gadījumi un gaišredzīgi sapņi liek meitenei arvien skaidrāk apjaust, ka dzīve nepavisam nav tāda, kādu Robina to redzējusi līdz šim. Ko viņa atklās par sevi un saviem vecākiem? Un vai noslēpumaino noziedznieku izdosies atrast?

Lauras Dreižes pirmie trīs fantāzijas romāni – “Pūķa dziesma”, “Nepabeigtais skūpsts” un “Laimes monitorings” – ieguva literārā konkursa “Zvaigznes grāmata” balvas; “Pūķa dziesma” – arī 2010. gada Bērnu žūrijas atzinību.


Lasot brīžiem uzmetās zosāda. Bet grāmata tiešām laba. :)

Dženifera Krūzija "Saderam?"

Kā jau rakstīju iepriekš, esmu izlasījusi šo grāmatu. Uzskatu, ka šī ir ļoti netipiska grāmata man, jo parasti lasu tikai fantastiku, bet šo ieteica draudzene. Nolēmu paņemt un mēģināt izlasīt- izdevās. :)

Minu Dobsu nupat ir pametis draugs. It kā ar to vēl nebūtu gana, Mina nejauši izdzird, kā par viņu slēdz derības: „10 000 dolāru, ka tu šo nepieejamo pelēkrūtainajā kostīmā mēneša laikā nedabūsi gultā.”
Tā pelēkrūtainajā kostīmā ir Mina. Viņai ir 33 gadi, analītiķes prāts, un viņa nolemj riskēt. Misteru Derību Mīlētāju var pavazāt aiz deguna tieši trīs nedēļas, lai nebūtu jāiet vienai uz māsas kāzām. Taču... mīlestība laikam ir visneparedzamākā azartspēle pasaulē.

Dženiferas Krūzijas talantu novērtē visā pasaulē. Viņas darbi pastāvīgi ir "USA Today" un "New York Times" visvairāk pārdoto sarakstos. To vidū arī trīs latviski izdotie romāni – "Romantic Times" gada balvai nominētais „Tevi gaida Kārdinājums”, „Mīlulis vai mīļotais?” un „Ašās sievietes”.

Interesants un viegls romāns, ko lasīt brīvā brīdī.

kaut kad vasarā.

:D Bija tāds brīdis, taču no šīm grāmatām izlasīju tikai 1- "Saderam?''
Slinkā es. Vai ne? Tomēr lai kā arī es necenstos sevi piespiest, varu izlasīt tikai tās grāmatas, kuras liekas interesantas. Ja grāmata ir garlaicīga, tad es to neizlasīšu.

Linda Nemiera "Kaķa lāsts"

Latviešu rakstnieces, negaidīti interesants, fantāzijas stāsts, par meiteni (patiesībā sievieti) vārdā Leonīda.

Mēdz teikt, ka kaķa lāsti debesīs nekāpj... bet kam lai sūdzas, ja viena muļķīga atgadījuma dēļ dzīve sagriežas kājām gaisā? Tikai labi, ka kaķi vienmēr uz tām atkal nokrīt...
Reklāmas firmas darbiniecei Leonīdai Fēliksai ir iespēja pašai uz savas ādas pārliecināties par šo abu parunu patiesumu. Pēc nepatīkama incidenta kādā darba pasākumā viņas dzīve pamazām, bet neatgriezeniski mainās, un liekais apspalvojums nav vienīgā problēma, ar kuru meitenei nāksies tikt galā.
Tomēr reklāmas biznesa vides rūdījums un vēss skatījums uz lietām palīdz Leo izkļūt pat no visbīstamākajām situācijām, atrisināt mīklainus nāves gadījumus un iegūt jaunus draugus un ienaidniekus. It īpaši, ja padomus sniedz gan īsta latviešu šamane, gan baltkrievu ragana piektajā paaudzē...

Romāns “Kaķa lāsts” ir neparasts, jo tajā apvienojas gan fantāzijas žanra, gan detektīva iezīmes. Mūsdienu Rīga, šķietami parasta reklāmas firmas darbinieces dzīve – darbs, draudzenes, puisis, reizēm kāda izklaide, – un pēkšņi tas viss sagriežas kājām gaisā. Elpu aizraujošs sižets un lielisks humors!

Dotu šai grāmatai 8 no 10. :)

Jānis Joņevs "Jelgava 94"

Tātad. Šī ir otrā žūrijas grāmata, ko izlasīju. :)

Grāmatā stāstīts par pusaudžu dzīvi Jelgavā. Tālajā 1994. gadā.

Ļoti atklāta un interesanta grāmata. Patiešām interesanti paskatīties, kā mana vecuma jaunieši dzīvoja tad.

Grāmata ir par pusaudžiem pagājušā gadsimta 90. gados. Viņi sevis un atšķirīgā meklējumos pievēršas tā saucamajai alternatīvajai kultūrai. Grāmata ir par jaunību, kad mēs katrs cenšamies nostāties pret pasauli, nekļūt tādi kā visi. Vai tas izdodas? Vai šos solījumus iespējams turēt? Jānis Joņevs dzimis 1980. gadā. "Jelgava 94" ir viņa pirmā grāmata.

Iesaku izlasīt.

Lielais laiks

Tiešām sen nav bijis laika te ienākt un kaut ko uzrakstī. Pa šo laiku esmu izlasījusi 22 grāmatas, par kurām neesmu vēl te ierakstījusi. Centīšos to labot. ;)  Lai kā arī būtu, es tik un tā lasu grāmatas un nepārstāšu to darīt. Vismaz tuvākajā laikā. :)