Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Stefānija Meiere "Klejotāja"

Jau sen gribēju šo grāmatu paņemt, bet kaut kā nesanāca..... Nu beidzot izlasīju uz karstām pēdām, jo gribēju paspēt izlasīt pirms filmas pirmizrādes (The Host 05.04.13. Latvijā), bet nepaspēju, jo biju sajaukusi datumus. Likās, ka filma iznāks tikai 29. aprīlī (nezinu kāpēc tā domāju).
Jau sen draudzene Sintija ieteica, lai izlasu, jo šī ir vien no viņas mīļākajām grāmatām.

Pasaule bez kariem... bez bada....bez naida un nežēlības.....Viss ir labi....pārāk labi, jo šī ir nākotne un planēta Zeme virs nepieder mums....


Melānija. Viena no nedaudzajiem cilvēkiem, kas palikuši uz zemes neskarti, kopā ar savu brālīti Džeimiju kādā vakarā nejauši iepazinās ar viņu... Džaredu. Melānija bija pirmais cilvēks, ar kuru viņš bija runājis trīs gadu garumā. Viņi nolemj turpināt dzīvi kopā. Vismaz kādu liku....

Pienāca diena, kad Melānijai nācās šķirties no Džareda un Džeimija. Viņa devās sameklēt savu māsīcu, tomēr kaut kas nogāja greizi un viņu noķēra Meklētāji- citplanētiešu pārņemti cilvēki, kas nekontrolēja sevi.

Viņā ievietoja Dvēseli- Klejotāju.
Jau pašā sākumā Kleo pamanīja, ka kaut kas nav īsti kārtībā. Viņa dzirdēja Melānijas domas. Nevis atmiņas, kā tam vajadzēja būt, bet gan domas, kuras viņa iedomājās tieši tajā brīdī. Kleo dažādu notikumu gaitā nokļūst atlikušo cilvēku slēptuvē.
Sākumā viņu turēja kā ieslodzīto.

Daudz dažādi notikumi risinās viens pēc otra un nu jau Kleo ir iemīlējusies Janā- puisī, kas viņu sargāja no pārējiem cilvēkiem, bet Melānija joprojām mīlēja Džaredu.....

Ļoti ļoti iesaku izlasīt šo grāmatu!!! Patiešām ļoti interesanta. Lasi grāmatu vai noskaties filmu!!!

Latvijā filma jau ir gaisā!!!!

TRAILERĪŠI:

pirmdiena, 2013. gada 8. aprīlis

Kasandra Klēra "Pelnu pilsēta"

Ātri paņēmu un tik pat ātri arī izlasīju city of bone otro grāmatu- pelnu pilsēta. Izlasīju 4 dienu laikā, bet nesanāca laika ienākt un uzrakstīt. Labs nāk ar gaidīšanu. :)

Klerija atdotu visu, lai viss atgrieztos vecajās sliedēs. Bet nekas nebija kā agrāk. Viņas māte gulēja burvestības izraisītā komā, Valentīns aizbēdzis ar Eņģeļa dāvanu un perināja sazin kādus plānus. Viņa centās izvairīties no Džeika, jo noslēpums visu bija mainījis.
Var būt, ka lielas, nekas, jau šajā daļā īpašs nenotiks,bet tas noteikti tā nav. Notikumi rit ļoti raiti un ir viegli iejusties galvenās varones ādā.

Valentīns nozaga vēl vienu no Eņģeļa dāvanu- zobenu.
Ļaunākais bija tas, ka Ordeņa pārstāve Inkvizitore uzskatīja, ka vainīgs ir DŽEIKS!!! Vai tiešām viņš piekrita Valentīna darījumam- pasargāt visus viņa draugus un dārgos, ja Džeiks viņam pievienosies?

Notika kaut kas briesmīga arī ar Saimonu.
Klerijai gribējās vairāk laika pavadīt kopā ar Saimonu, bet Ēnu Mednieki nepārtraukti viņu kaut kur iesaistīja.
Atklājas, ka Klerija un Džeiks ir īpaši. Kaut kādā veidā Valentīns bija viņus ietekmējis. Piemēram, Džeiks pārlēca pāri sienai, kas bija vairāku metru augsta, bet Klerija izveidoja jaunas zīmes, kuras varēja iededzināt ādā un izmantot.
Pašās grāmatas beigās atklājās, ka arī Saimons nav tik vienkāršs, kā bija licies....

Visi devās cīņā pret Valentīnu, bet vai ar tiem, kas bija, bija pietiekami???

"Stikla pilsēta" jau lēnām nāk....


...bet vēl nav atnākusi līdz latviešu lasītājiem. :(