Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2013. gada 30. marts

Kasandra Klēra "Kaulu pilsēta"

Sērfojot pa youtube.com skatījos filmu trailerus un uzgāju, ka šo grāmatu jau taisās ekranizēt. Nu lūk, man patīk pirms filmām izlasīt grāmatu, tāpēc paņēmu šo. Ļoti interesanta un ļoti viegli lasās.

Klerija Freja. Vienkārša meitene ar vienkāršu draugu, vienkāršu māju un vienkāršu māti...

Kādā vakarā, kad Klerija ar draugu Saimonu devās uz klubu "Pekle" viņas dzīve sagriezās kājām gaisā. Notikumi rit viens pēc otra. Klerijas māti nolaupa un aizved nezināmā virzienā.
Viņa sāk redzēt to ko nekad nebija redzējusi un pat nebija tādām lietām ticējusi. Vampīri... dēmoni....vilkači....fejas.....un protams Ēnu Mednieki. Atklājas vairāki tumši noslēpumi par Klerijas vecākiem un visu ģimeni.

Viņa iepazīstas ar izskatīgo Džeiku- Ēnu Mednieku, kas ir nogalinājis ne mazums dēmonu no citām pasaulēm. Viņi abi dodas briesmu pilnā piedzīvojumā, lai glābtu Klerijas mammu. Iemīlas viens otrā. (tas jau bija paredzams... ) Tomēr viņu laime nebija ilga. Atklājās tik šausminoši pagātnes noslēpumi, kas vēl vairāk satracināja Klerijas pasauli.


Tu domā, ka pasakas ir tikai pasakas?
Tad atceries- visas pasakas ir patiesas!

Šī ir sērijas The Mortal Instruments pirmā grāmata. Latviski tulkota ir arī otrā. (Pelnu pilsēta)
Amerikā filma iznāks 23. augustā.

ceturtdiena, 2013. gada 28. marts

Matss Strandbergs & Sāra B. Elefgrēna "Aplis"


Kad paņēmu tētis teica, ka zviedru grāmatas viņam nepatīk, jo tās grūti lasīt. Es teicu, ka tas atkarīgs no tulka, kas tulkojagrāmatu. man bija taisnība. Izlasīju to 3 dienās. (540lpp.)
Reiz dzīvoja vienkārši septiņi cilvēki. Sešas meitenes un viens zēns. Katrs ar saviem noslēpumiem, netikumiem un bailēm. Viņi viens otru nepazina. Tomēr viņi nav tik vienkārši kā pašiem likās. Viņi ir izredzētie.

Viņi piepilda pareģojumu. Katrs pārstāv kādu elementu un iegūs spējas.
Viņiem pakaļ dzenas kāds ļaunums, kas jau paspēja nogalināt Elīasu, vienīgo zēnu no izredzēto vidus, pirms viņš uzzināja kas patiesībā viņā slēpjas.
Tā viņas palika sešas. Sešas meitenes pret arvien lielāk briestošu ļaunumu, kas draud iznīcināat pasauli.

Viņas lēnām sāk pilnveido savas spējas. Tomēr pasaules glābšana nav vienīgais, kas nodarbina meiteņu prātus. Attiecības mājās un skolā, pirmais skūpsts, iemīlēšanāas neīstajos cilvēkos.
Meitenes neticēja, ka spēs kaut ko paveikt līdz brīdim, kad ļaunums paņēma vel vienu dzīvību- Rebeku.

Nu viņas palika tikai piecas - Linneja, Anna Kārina, Vanesa, Īda un Minu, kas bija savādāka nekā pārējās, jo viņai nebija sava elementa un līdz pat pēdējai kaujai viņa nemaz neapzinājās savu spēju apmērus.

Šajā grāmatā nekas nav tā kā izskatās. Viens izskatās labs, bet izrādās ļauns, otrs izskatās ļauns, bet izrādās labs.

Tiešām ļoti interesanta grāmata, tikai žēl, ka triloģisas pārējās divas daļas vēl nav pārtulkotas latviski.

Pašlaik pasaulē populārākā zviedru grāmata.

otrdiena, 2013. gada 12. marts

Lorena Olivera "Pandēmija"

Jau iepriekš rakstīju, ka lasu šo grāmatu. Patiesībā pabeidzu lasīt jau sestdien no paša rīta, bet nebija īsti laika ienākt šeit un uzrakstīt.
Tātad, šis ir "Delīrijs" turpinājums.

Lēna, zaudējusi pašu svarīgāko, ievainota un satriekta, dara to ko Aleksis bija licis- viņa skrēja. Kad spēki bija izgājuši un Lēna apstājās, viņa nezināja ne cik ilgi skrējusi, ne kur nonākusi. Mežonīgā zeme viņai ir kaut kas jauns un nepazīstams.

Viņa redzēja tuneli... kura galā stāvēja viņš- Aleksis un sauca viņu sev līdzi....
Tomēr, kāds viņu pamodināja. Kraukle. Viņa aizveda Lēnu uz mītni, palīdzēja atveseļoties un iepazīstināja arī ar pārējiem mītnes iedzīvotājiem. Pirmo reizi mūžā Lēna bija tik tuvu tik daudziem zēniem un vīriešiem.
Ar laiku Lēna pie visa pierada. Pie otra dzimuma pārstāvjiem, pie Mežonīgās zemes likumiem, pie smagajiem darbiem, pie nabadzības un mūžīgās taupības.

Kad nāca ziema viņiem vajadzēja pārvietoties uz citām apmetnēm. Tālāk uz dienvidiem- vairāku simtu kilometru tālāk.Ceļā viņa ieguva arī viltoto procedūru zīmi

Vēlāk viņa iekļuva pretošanās kustībā. Lēnai nācās dzīvot Ņujorkā un izspiegot ABD(Amerika brīva no delīrija) darbību. Vieni no galvenajiem cilvēkiem tur bija Džulians un viņa tēvs..

Kādā ABD rīkotā mītiņā Džulianu un Lēnu nolaupīja. Ieslodzīja kādā pazemes bunkurā veco metro tuneļu savītajos tīklos. Kad abi tur bija pavadījuši vairākas dienas un satuvinājušies (Džulians uzzināja, ka Lēna nav ārstēta)  izdomāja plānu kā tikt ārā un tas arī izdevās. Nu, protams, ar mazām aizķeršanām.
Taču vēlāk Džulianu noķēra valdības pārstāvji un gribēja veikt publisku nāves sodu, jo viņš bija pieķerts kopā ar Lēnu.
Tikai Lēnas dēļ viņš palika dzīvs un tika prom. Lēna atdzinās, ka arī viņu mīl un kad abi laimīgi (kopā ar pārējiem) bija tikuši atpakaļ Mežonīgajā zemē, saskūpstījās un tieši tajā brīdī parādījās puisis no Lēnas sapņiem, zaudētā mīlestība. Aleksis.

Nepārspējams NEW YORK TIMES bestsellers. 
Nevaru sagaidīt trešo daļu, kas vēl nav pārtulkota latviski. :(

trešdiena, 2013. gada 6. marts

Vienkāršs novērojums...atšķirības....

Pašlaik lasu "Delīrijs" otro daļu "Pandēmija", kuru autore ir Lorena Olivera. Arī pēdējā grāmata par kuru rakstīju šeit- "Pirms es krītu" ir Lorenas Oliveras grāmata. Tomēr sākumā nevarēju saprast kāpēc "Pandēmija" itkā lasās ātrāk nekā "Pirms es krītu". Vēlāk sapratu.

 Šo grāmatu orģinālvaloda ir angļu valoda un šīs grāmatas tulkojušas divas dažādas sievietes- Vanda Tomaševiča (''Pandēmija'') un Ieva Kolmane ("Pirms es krītu").

Itkā jau nekas, bet rodas jautājums kāda patiesībā ir autores valoda. To, laikam, var uzzināt tikai lasot orģinālvalodā, bet es, kā latviete būdama, negribu lasīt citās valodās un arī tik labi nepārzinu angļu valodu lai spriestu par valodu...

Vismaz man, ir vieglāk lasīt V. Tomasevičas tulkotos darbus. Nezinu kāpēc, varbūt tāpēc, ka valoda tuvāka manai valodai vai kā. Nezinu.

Nu jā, lasīju angliski ''Beautiful chaos" tagad labprāt sagaidīšu tulkojumu un izlasīšu latviski. Un vispār kāds nezina, kad beidzot šo grāmatu iztulkos? Ceru, ka drīz. Tad varēšu salīdzināt.

svētdiena, 2013. gada 3. marts

Lorena Olivera "Pirms es krītu"

Uz bibliotēku atnāca manis pasūtītās grāmatas (garš stāsts). Pirmo paņēmu šo, jo jau ilgi gribēju viņu dabūt.

Šī grāmata izraisa dziļas pārdomas... par dzīvi..... par laimīgiem un nelaimīgiem brīžiem...par laiku, kas mums ir dots...

Grāmatas galvenā varone Samanta (Sema) kopā ar draudzenēm cieš auto avārijā. Pēc šausmīgajām skaņām un sāpēm viņa zaudē samaņu. Viņa sapņo sapni, ka krīt.... Un tad viņa pamostas....Tās pašas dienas rītā. Viņa domā, ka visa iepriekšējā diena un avārija bija tikai sapnis. Tomēr vai tā bija?

Drīz vien viņa sāk pieņemt patiesību- viņa ir mirusi un nezināmu iemeslu dēl viņai nākas izdzīvot savas dzīves pēdējo dienu atkal un atkal....

Viņai bija viss- popularitāte, puisis, ģimene un 3 labas draudzenes, tomēr atkal un atkal izdzīvojot vienu un to pašu dienu viņa saprot, ka to viņai nemaz tik ļoti nevajag.

Viņa iemīlas bērnības draugā, Kentā, ar kuru vairākus gadus nebija pat runājusi, jo viņš nebija no tādām aprindām, kādās tagad bija Sema. Viņa arvien vairāk ievēroja sava puiša, Roba, netikumus. Arī draudzenes vienmēr nav bijušas tik mīļas un pūkainas, kā tagad.

Vairākas reizes izdzīvojot 12. februāri Semai rodas jauns mērķis- izglābt meiteni, kuru viņas ir apsmējušas vairākus gadus. Tā meitene tajā pašā dienā uztaisīja pašnāvību. Samanta cenšas un cenšas viņu glābt, taču vairākas reizes tas neizdodas, izņemot vienu reizi....

Šis ir pasaulslavenās rakstnieces Lorenas Oliveras pirmā grāmata, kas, protams, ir iekļauta NEW YORK TIMES bestselleru sarakstā.