Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2012. gada 24. novembris

Lorena Keita ,, Kaislība"

Jā, jā pabeidzu beidzot lasīt. :) Tā kā vakar  neko nerakstīju nolēmu brīvdienā tomēr ielikt rakstu par šo ļoti interesanto grāmatu.

Tātad. Šī ir trešā grāmata Lorenas Keitas grāmatu ,,Eņģeļu nakts" sērijā.

Lūsija beidzot tik mājās pie vecākiem uz Pateicības dienu. Ierodas arī viņas draudzene Kellija. Tomēr līdz ar draudzenes ierašanos Lūsijas vecāku mājā ierodas arī eņģeļi un dēmoni- Kams, Mollija, Daniels, Arianna un citi. Tas tomēr nebija ļaunākais, jo viņiem uzbruka Izraidītie.

Viņa priecājās kad Mails izveidoja viņas klonu un Izraidītie uzķērās. Šoks viņu pārņēma tad kad Kams viņas klonā (viņš nezināja ka tas ir klons) iešāva Zvaigžņu bultu un tādā veidā viņu nogalinot. Tas Lūsijai bija par daudz. Kad viņa iznāca no slēptuves un parādīja ka ir dzīva, iegāja Ziņotājā ko tikko bija izsaukusi.

Visi bija šokā. Daniels skrēja viņai pakaļ, taču nepaspēja. Viņi sāka ceļot pa pagātni- Lūsija lai uzzinātu kā lauzt lāstu un Daniels- lai atrastu Lūsiju.

Kams un nefilimi arī sekoja viņiem.

TĀ SĀKĀS GARŠ, ŠAUSMU UN MĪLESTĪBAS PILNS CEĻOJUMS CAURI GADSIMTU GADSIMTIEM....


Vai viņi atradīs viens otru???
Vai lāsts tiks lauzts???

ceturtdiena, 2012. gada 22. novembris

Beatriksa Manela ,,Apburtās sirdis"

Skolas romāns: Apburtā sirdsŠo grāmatu lasīju ļoti ļoti sen. Patiesībā jau lasīju to tikai tāpēc, ka vajadzēja literatūrā izlasīt vienalga kādu grāmatu. :D

Galvenā varone Emīlija mācās ,,burt" būdama par grima mākslinieci operā. Viņai ļoti patīk pārvērst cilvēkus par eņģeļiem vai dēmoniem.

Kopš Emīlija satika Paulu viņa arī gribētu būt noslēpumaina un aizraujoša. Tomēr iespējams, ka Paulam viņa nemaz nešķiet tik interesanta. Emīlija domā, ka iespējams viņš izrāda uzmanību visām meitenēm.? Emīlijas sirds pieder Paulam, bet viņējā kaut kur ir pazudusi....

Tomēr kā jau daudzos romānos parādās arī otrs puisis... Šis puisis jau sen, sen ir ievērojis Emīlisas iekšējo burvību.....

ceturtdiena, 2012. gada 15. novembris

ak vai...

Tā kā bestsellerus sāku lasīt diezgan nesen, tad izlasīto īpaši daudz nav. Protams esmu izlasījusi daudz citu grāmatu. Varētu uzrakstīt par kādu no tām...   varbūt kaut kad....

Pagaidām lasu ,,Eņģeļu nakts" triloģijas trešo grāmatu (,,Kaislība'').
noteikt par to nerakstīšu tuvākajās dienās :( jo īpaši daudz laika lasīt man nav. Tādēļ lasās diezgan lēni. :(

Bet kā jau saka teicienā- ,,Labs nāk ar gaidīšanu".

centīšos izlasīt ātrāk. :)

otrdiena, 2012. gada 13. novembris

punktiņš, punktiņš, komatiņš...

Sveiki!!!
Man ļoti patīk lasīt grāmatas. Nebaidos arī no biezām grāmatām. Galvenais, ka stāsts ir interesants un aizraujošs. Tagad lasu ,,Eņģeļu mīlestība". Par to pastāstīšu arī sīkāk- vēlāk... Pēc tam lasīšu arī trešo daļu....
BET... ko lai lasu pēc tam?

Man patīk bestselleri, fantastika un romantika...
Varbūt varat man ieteikt kādu labu grāmatu???
Ierakstiet komentārs kādas grāmatas ko ir vērts izlasīt :)
PALDIES JAU IEPRIEKŠ ! :)

pirmdiena, 2012. gada 12. novembris

Kami Garsija & Margareta Stola ,,Skaistā tumsa"

Pēc pārsteidzoši aizraujošās pirmās daļas nevarēju sagaidīt arī otro. Kad nācās iet uz grāmatnīcu pēc mācību grāmatām, jaunajam mācību gadam, ielūkojos arī jaunāko bestselleru plauktā. Un tur tā stāvēja. Paskatījos vai tā ir tieši tā grāmata ko es domāju- BIJA! Tomēr tad to nedabūju, jo man bija tieši tik daudz naudas cik vajadzēja mācību grāmatām. Tā kā nedzīvoju pilsētā, bet samērā tālu no tās nevarēju sagaidīt kad tā parādīsies pagasta bibliotēkā. Beigās dabūju to skolas bibliotēkā. :D

Šī grāmata ir turpinājums ,,Daiļajām būtnēm". Ītans un Līna turpina dzīvot tālāk. Tomēr Līna ļoti attālinās no Ītana, jo pārdzīvo sava tēvoča Meikona Reivenvuda nāvi. 

Ītans tiek ierauts dziļāk un dziļāk, itkā mierīgās dienvidu pilsētiņas noslēpumainajā daļā. Kad Līnai tuvojas dzimšanas diena viņa nolemj bēgt. Viņa aizbēga kopā ar savu māsīcu Ridliju un puisi ko Ītans nepazina. Ītanu pārņem greizsirdība un viņš saprot, ka viņam ir jāatrod Līna

Tomēr Līnas ļaunajai mātei un Meikona brālim ir savi plāni uz Līnas dzimšanas dienu. Viņi grib izsaukt mēnesi ātrāk nekā tam vajadzētu būt un tas draud izjaukt dabisko līdzsvaru.

Tikmēr Ītans cenšas noskaidrot kur ir Līna un nonāk bezgalīgos pazemes Tuneļos. Ar viņu kopā ir topošā jaunā glabātāja un Links. 

Ceļā Ītans noskaidro kā viņa un Līnas likteņi bija tikušies citā paaudzē. Meikons un Ītana mamma BIJA IEMĪLĒJUŠIES!!!! 

To kas notika tālāk un kā viss beidzās uzzināsi izlasot. :)

piektdiena, 2012. gada 9. novembris

Urzula Poznanski ,,Erebos"

Viena no pirmajām grāmatām ko izlasīju šī gada Bērnu žūrijai.

EREBOS ir spēle.

EREBOS tevi vēro.

EREBOS ar tevi sarunājas.

Tā tevi pārbauda,

apbalvo, un draud.

TAI IR MĒRĶIS...

Kādā skolā Londonā roku rokā tiek nodota spēle. Par to neviens nerunā. Neviens nezin kas tajā ir. Spēle pati izvēlas spēlētājus un ja tu esi to atvēris tad tu nespēsi apstāties!

Atverot spēli Niks pat nenojauta kādā bīstamā avantūrā viņš ir pieteicies. EREBOS zina visu. Tā sarunājas ar Niku un sajauc virtuālo pasauli ar reālo, liekot Nikam veikt uzdevumus reālajā pasaulē. Taču tad ir jau par vēlu atkāpties.

EREBOS ir stāsts par to, kā virtuālā pasaule var ietekmēt reālo un spēli, kas spēlējas ar tās spēlētājiem.

Grāmata ir saņēmusi daudzas balvas.

trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Sūzana Kolinsa ,,Zobgaļsīlis"

Pēc otrās grāmatas vienkārši vajadzēja izlasīt arī trešo grāmatu. :)


Grāmatā stāstīts par Katnisas pārdzīvojumiem pēc izlaušanās no Ceturkšņu Spaidiem.
Katnisas mājas un viss 12. apgabals ir pārvērsts drupās. Dzīvi palikuši tikai daži simti tā iedzīvotāji. Par laimi izglābusies ir visa viņas ģimene un arī Geils. Tagad visi ir apmetušies 13. apgabalā- TAS EKSISTĒ!!! Tomēr no Ceturkšņa Spaidiem nav izdevies izbēgt Pītam. Viņu sagūstīja Kapitolija varas pārstāvji.

13.apgabala galvenā Elma Koina ļoti grib gāzt Kapitoliju. Katnisa viņai kalpo kā izkārtne, kā simbols revolūcijai. Tai vajag uzkurināt visu Panemas valsti lai tā saceltos pret Kapitoliju.

Savukārt visi domā ka Pīta ir nodevējs. Tam Katnisa netic un saprot, ka tikai viņa var glābt draugu - gan no prezidenta Snova, gan no Koinas.

Tomēr šīs grāmatas beigas nebūs tik laimīgas, kā iepriekšējās.

 Nāve sekos nāvei pretī jaunam sākumam...

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Sūzena Kolinsa ,, Spēle ar uguni "

Tā kā pirmā grāmata bija tik interesanta protams paņēmu arī otro.
Spēle ar uguni
Šajā grāmatā ir stāstīts par Katnisas Everdīnas turpmāko dzīvi, kad viņa ar Pītu dzīvi un veseli ir atgriezušies no Bada Spēlēm. Katnisa domā, ka viņai vairs nav par ko satraukties, tomēr Kapitolijs to tā nedomā atstāt. Katnisa iejaucās rūpīgi izdomātajā spēļu rezultātā un to izmainīja. Tas izprovocēja nemierus citos apgabalos.

Tagad Pītam un Katnisai ir jāpārliecina visus apgabalus par savu lielo mīlestību vai...
tam būs graujošas sekas.
Uz spēles likts viss Katnisai mīļai un dārgais.

Kad abi atgriezās no spēlēm viss bija mainījies- Katnisas un Geila attiecības. Pat Pīta vairs negribēja runāt ar Katnisu.

Iepriekšējās grāmatas spraigie un interesantie notikumi ātri vien ir aizstāti ar jauniem tikpat vai pat spraigākiem notikumiem. Jauni un jauni notikumi notiek ik lappusē.

pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

Sūzena Kolinsa ,,Bada spēles"

Bada SpēlesŠo grāmatu iesāku lasīt internetā. Vēlāk paņēmu grāmatu bibliotēkā. Sapratu, ka īstas grāmatas lasīt ir vieglāk nekā e-grāmatas. Bet ne jau par to ir runa.... :)

Sūzenas Kolinsas triloģijas pirmā grāmata ,,Bada spēles" ir viens no spožākajiem pēdējo gadu veikumiem jauniešu literatūrā. Tajā ir stāstīts par 16 gadus vecu meiteni Katnisu Everdīnu, kura dzīvo zemē ar bagātīgu katastrofu sarakstu. To dēvē par Panemas valsti. Tā ir sadalīta 13 reģionos, tomēr no 13. reģiona pāri palikušas tikai drupas.

Katru gadu valsts galvas pilsēta Kapitolija rīko Bada Spēles- spēli uz dzīvību un nāvi. Kā atgādinājumu par pagātnes notikumiem. No katra reģiona spēlē piedalās viens zēns un viena meitene.

Katnisa dzīvo 12. apgabalā. Kad notika izloze, kas noteica kuri dosies uz Bada Spēlēm Katnisu neizlozēja. Izlozēja viņas jaunāko māsu Primu. Katnisa nevarēja to pieļaut un pieteicās brīvprātīgi.....

Šis stāsts ir par patiesu draudzību, alkatību, naidu, nežēlību un protams mīlestību.
Kā jau daudzās grāmatās arī šajā ir divi puiši - Pīta un Geils.

Noteikt daudzi jau ir dzirdējuši ka šīs triloģijas daļai ir iznācis arī ekranizējums. Tas ieguva lielu atzinību visā pasaulē.

svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Kami Garsija & Mārgareta Stola ,,Daiļās būtnes"

Daiļās būtnesLabu laiku atpakaļ biju redzējusi šis grāmatas reklāmu. Tad tā mani neuzrunāja, jo likās, ka tā būs pārāk safantazēta un neinteresanta. Tomēr par to dzirdēju daudz labas atsauksmes un laba draudzene man teica, ka tā ir viena no labākajām grāmatām kādas viņa ir lasījusi. Tā nu arī es nolēmu to izlasīt. UN  NEMAZ NENOŽĒLOJU!!!

Getlina ir vienkārša Amerikas dienvidu pilsētiņa, kurā nekas īpašs nekad nenotiek. Tomēr tad skolā ierodas jauna skolniece Līna Dukeina, kura apmetas pie sava tēvoča - savādnieka Meikona Reivenvuda. Šo meiteni Ītans Veits bija redzējis jau iepriekš...  savos sapņos, kas līdzinās murgiem.  Līdz ar Līnas ierašanos Getlinā, pilsētas mierīgā dzīve apgriežas ar kājām gaisā... vismaz Ītanam.
viņš iemīlas Līnā.
 Līna nav vienkārša meitene....  viņai ir noslēpums.

Mīlestība var būt ierakstīta zvaigznēs...   mīlestību var pavadīt lāsts.
Vai mīlestība pārvarēs visu?

Grāmata ir ļoti interesanta un to negribas nolikt, līdz nav izlasīta līdz pēdējai lappusei.
Tā kā grāmata ir ieguvusi milzu popularizāciju visā pasaulē tai būs arī ekranizācija.
Filmas traileris:
http://www.youtube.com/watch?v=G7DlUCtgjo8

Filma iznāks 13. februārī 2013. gadā.

sestdiena, 2012. gada 3. novembris

Lorena Keita ,,Eņģeļu nakts"

,,EŅĢEĻU NAKTS ir bīstami satraucošs un tumšas romantikas caurvīts romāns- aizraujošs  trilleris un nepārspējams mīlas stāsts."

Šo grāmatu ievēroju bibliotēkā pašā zemākajā plauktā. Uzmanību piesaistīja intriģējošais un noslēpumainais vāka noformējums. Tas iesaista tādā kā noslēpumu virpulī. Kad izlasīju nosaukumu zināju- šī grāmata man patiks.

Grāmatas galvenā varone Lūsija Praisa nonāk pāraudzināšanas skolā ,,Zobens & Krusts". Tā ir viss sliktākā vieta kur varētu nonākt , jo šeit nevar lietot telefonus un katru soli novēro kameras. Lūsijai šķiet, ka šeit visi ir jukuši izņemot.... Noslēpumainais un ļoti izskatīgais puisis Daniels Grigori uzreiz piesaista viņas uzmanību. Viņai šķiet ka viņi jau reiz ir tikušies. Lūsija ir kā noburta un visā skolā redz tikai viņu.
Vienīgi... Danielam nemaz neinteresē jaunā skolniece. Viņš cenšas no viņas izvairīties, tomēr Lūsija nespēj rimties.
Šajā grāmatā darbojas vēl kāds izskatīgs puisis- Kams. Viņam Lūsija ir iepatikusies jau kopš pirmā brīža, kad viņi vienlaicīgi ieradās skolā. Kams Lūsijai visādi pievērš uzmanību, tomēr viņa spēj domāt tikai par Danielu.
Lūsija saprot, ka būtu gatava mirt Daniela dēļ... Tomēr zēns slēpj kādu ļoti vecu noslēpumu, kuru viņš būtu gatavs sargāt ar visu savu sirdi un dvēseli....

Grāmata ir ļoti aizraujoša un to lasot vienmēr gribas zināt kas notiks tālāk.
Arī noslēgums ir diezgan negaidīts...

Šī grāmata ir ierindojusies NEW YORK TIMES  bestselleru saraksta augšgalā.

sveiki!

Izdomāju ka arī es varētu kaut ko uzrakstīt par grāmatām ko esmu lasījusi. :)
ceru ka viss būs ok un man būs par ko rakstīt.
:)