Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

Sūzena Kolinsa ,,Bada spēles"

Bada SpēlesŠo grāmatu iesāku lasīt internetā. Vēlāk paņēmu grāmatu bibliotēkā. Sapratu, ka īstas grāmatas lasīt ir vieglāk nekā e-grāmatas. Bet ne jau par to ir runa.... :)

Sūzenas Kolinsas triloģijas pirmā grāmata ,,Bada spēles" ir viens no spožākajiem pēdējo gadu veikumiem jauniešu literatūrā. Tajā ir stāstīts par 16 gadus vecu meiteni Katnisu Everdīnu, kura dzīvo zemē ar bagātīgu katastrofu sarakstu. To dēvē par Panemas valsti. Tā ir sadalīta 13 reģionos, tomēr no 13. reģiona pāri palikušas tikai drupas.

Katru gadu valsts galvas pilsēta Kapitolija rīko Bada Spēles- spēli uz dzīvību un nāvi. Kā atgādinājumu par pagātnes notikumiem. No katra reģiona spēlē piedalās viens zēns un viena meitene.

Katnisa dzīvo 12. apgabalā. Kad notika izloze, kas noteica kuri dosies uz Bada Spēlēm Katnisu neizlozēja. Izlozēja viņas jaunāko māsu Primu. Katnisa nevarēja to pieļaut un pieteicās brīvprātīgi.....

Šis stāsts ir par patiesu draudzību, alkatību, naidu, nežēlību un protams mīlestību.
Kā jau daudzās grāmatās arī šajā ir divi puiši - Pīta un Geils.

Noteikt daudzi jau ir dzirdējuši ka šīs triloģijas daļai ir iznācis arī ekranizējums. Tas ieguva lielu atzinību visā pasaulē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru