Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2013. gada 20. oktobris

Stīvens Kings "Kerija"

      
      
      

Tikko pabeidzu lasīt. sīkāka info citreiz. (varat ieskatītie manās emocijās lasot šo grāmatu)

piektdiena, 2013. gada 6. septembris

Luisa Lorija "Devējs"

Jau iepriekš rakstīju, ka pastāstīšu sīkāk par pirmo manis izlasīto grāmatu no bērnu un jauniešu žūrijas 2013.
Par žūrijas grāmatām rakstīšu ļoti īsi.

Šo grāmatu izlasīju 2 dienu laikā. Valoda viegli uztverama un stāsts arī interesants.

Šī grāmata vēsta par nākotni. Par vietu, kur nav krāsu, smaržu, putnu un koku. Cilvēkiem nav jāizdara izvēle. Ir tikai tas ko pieļauj Tāpatība.

Protams kādam ir jāuzņemas viss, no kā pārējie atteikušies....

trešdiena, 2013. gada 31. jūlijs

Bērnu un jauniešu žūrija 2013.


Šobrīd lasu 15+. izlasīju "Devējs", par kuru pastāstīšu kaut kad vēlāk. Esmu tiksi pusē "Jelava94". Beidzot kaut kas par mūsu pilsētu!!!

Džūlija Kenere "Živenši kods"

Zinu, ka sen neesmu neko rakstījusi, bet kurš gan vasaras laikā baigi grib lasīt grāmatas? Nu šo es biju paņēmusi vēl skolas laikā un tikai pirms pāris nedēļām pabeidzu lasīt. Šoreiz pastāstīšu pavisam īsi.

Šī grāmata patiks tiem, kam pie sirds iet detektīvromāni. Lai gan šī nav nekāda slepkavību izmeklēšana. Šī ir spēle uz dzīvību un nāvi.

Melānija Preskota bija parasta jauna sieviete kura vienkārši dzīvoja savu dzīvi. Viņas aizraušanās bija matemātika un dažādu kodu minēšana.

Viņas dzīvē nenotika nekas ārkārtējs līdz brīdim, kad kāds svešinieks viņai rokās iespieda rokā noslēpumainu kodu. To atminot viņa saprata, ka ir uzaicināta spēlēt vei mirt. Sākumā viņa to neuztvēra nopietni, taču tad tika nogalināts viņas draugs Tods un Melānijai neatlika nekas cits, kā vien spēlēt.

Nu viņai pa pēdām mina slepkava un vienīgais Melānijas glābiņš bija nezināmu cilvēku nolīgtais Metjū, kam bija paredzēts nosargāt Melāniju...

svētdiena, 2013. gada 9. jūnijs

Laura Dreiže " Laimes monitorings"

Parasti latviešu autoru grāmatas cenšos neņemt, jo man ne īpaši patīk tas stils, kādā tās tiek rakstītas, tomēr šo paņēmu. Nemaz nenožēloju.

Šo grāmatu lasot tu nekad nezini kas notiks tālāk.  Tas ir stāsts par nākotni, precīzāk- 2100. gadu.


Pilsētā braukā kāds noslēpumains busiņš. Visur, kur tas parādās cilvēkiem kļūst labāk ap sirdi, tas ir, cilvēki kļūst laimīgāki to ieraugot.
Galvenā varone Eiverija dzīvo vienā no divām nelegālajām jauniešu grupām, kas cenšas notvert busiņu. Abas grupas dzīvo nomales pamestajās mājās, kur ik pa laikam uzrodas tīrītāji, kas savāc atrastos cilvēkus un aizved uz tādu kā cietumu no kurienes vēl neviens nav atgriezies.

Kādā reizē busiņa ķeršana beidzās ar avāriju, kuras rezultātā Eiverija devās projām no savām mājām. Un kur viņa devās??? Protams, pie pretiniekiem.

Lēnām Eiverija saprata, ka šeit arī ir labi cilvēki, kas var būt labi draugi vai pat tuvākā ģimene, kāda jebkad viņai ir bijusi.
Jaunajās mājās viņa iepazinās ar Džeju- komandas valdonīgā līdera brāli. Džejs bija pirmais cilvēks jaunajās mājās, kas izrādīja kaut mazāko laipnību.
Bet tikai Eiverijai izdosies uzzināt, kas patiesībā ir busiņš un tā noslēpumainais vadītājs.

Lasot šo grāmatu nekad nevar zināt kas notiks tālāk. Prieki, bēdas, viss vienā virpulī...

trešdiena, 2013. gada 22. maijs

P.K. Kasta un Kristīna Kasta "Nodotā"

Kā jau daru ar gandrīz visām grāmatām, kuras lasu, iegooglēju arī par šo. Tur uzzināju, ka Tumsas nama romānu sērijā ir vismaz 8 grāmatas!!! Latviski iztulkotas tikai 2!!!! Kamēr iztulkos visas es jau bušu sirma! : D

Tātad turpinās parastās, nu jau ne tik parastās, meitenes piedzīvojumi jaunajā vampīru skolā. Dažādi notikumi....
Zēns....divi....  vai pat veseli trīs...  

Slepkavības... pierādījumi, kas norāda uz Tumsas namu un tā skolēniem, bet vai vainīgi ir tiešām viņi?
Neziņa.... Zaudējums.... Iekāre... tās ir tikai dažas no lietām ar  ko jāsastopas Zojai.

Jauni pienākumi, kas saistās ar Tumsas meitu un dēlu vadību.

Cilvēciskais bijušais draugs Hīts, ar kuru Zojai ir izveidojusies Saikne, visu laiku cenšas pavedināt Zoju uz asins dzeršanu....

Vai balts tiešām ir balts, un melns tiešām ir melns???

otrdiena, 2013. gada 7. maijs

P.K. Kasta & Kristīna Kasata "Iezīmētā"

Vēl viena manis pasūtīta grāmata. Iesāku rakstīt šo rakstu jau pirms dažām dienām. Un nu beidzot pabeidzu.  :)

Kādā parastā dienā, kāda parasta meitene vārdā Zoja tika Iezīmēta par vampīru...  Itkā jau nekas, ja vien šī diena nemainītu Zojas dzīvi uz visiem laikiem. Viņai ir jāpamet savu māti, brāli, māsu un ienīsto patēvu. Vienīgais, par kuru viņai ir patiešām žēl ir tas, ka jāpamet arī mīļotā vecmāmiņa, kura vienīgā viņu saprata.
Viņa vairs nevar dzīvot starp cilvēkiem un tāpēc viņa pārvācās uz Tumsas namu.
Tur viņa ieguva vairākus labus draugus... diemžēl arī ienaidniekus, kas centās viņai ieriebt pēc iespējas vairāk.
Jau no ierašanās brīža uz viņu visi skatījās kau kā savādi, jo viņas zīme bija savādāka, tomēr vienīgais ko Zoja vēlējās bija iederēties.

Kādā naktī (viņiem tā ir kā diena) Zoja atklāja, ka viņa var pārvaldīt visus 5 elementus (zeme, gaiss, ūdens, uguns un gars). Kā vēlāk noskaidrojās, viņa bija pirmā jauniņā vēsturē,kas spēj pārvaldīt visus elementus.

Kādā atgadījumā Zoja glāba savu gandrīz bijušo cilvēcisko puisi no asinskāriem spokiem. Kad viņai tas bija izdevies viņa tika apveltīta ar papildus tetovējumiem, kas nu jau rotāja gan viņas plecus, gan pieri. Viņas jaunā "aizbildne" Nferete, kas ir arī tāda kā Tumsas skolas direktore, iecēla Zoju par skolas "spico" grupas vadītāju.


Nu jau šodien iesāku lasīt otro daļu. Liekas ļoti interesanta. :)

trešdiena, 2013. gada 1. maijs

The Host...

hey..hey...sen neko neesmu rakstijusi, bet.... visam savs laiks.. :)
Diemžēl nesanāca aizbraukt uz kino noskatīties filmu THE HOST, bet noskatījos to internetā.
Pastāstīšu par + un -  :
Tātad -

  • VIŅI NEKAD NEDOTOS SIROJUMĀ PA DIENU!!!
  • Meklētājai grāmatā bija melni mati un viņa pati bija īsa, bet te...
  • Bija vēl dažas mazas nesakritības ar grāmatu...
tagad +

  • 4 galvenie tēli (Kleo, Jans, Džareds un Džeimijs) pēc izskata sakrita ar manis iedomātajiem tēliem
  • Viss notiek ļoti līdzīgi, kā grāmatā.
  • Beigās Kleo jaunais ķermenis bija ļoti piemērots ( vismaz man tā likās :) )
Ļoti iesaku noskatīties The Host, jo manuprāt, šī ir labāk grāmatas ekranizācija nekā Daiļās būtnes. Varētu būt līdzvērtīga Bada spēlēm.

ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Stefānija Meiere "Klejotāja"

Jau sen gribēju šo grāmatu paņemt, bet kaut kā nesanāca..... Nu beidzot izlasīju uz karstām pēdām, jo gribēju paspēt izlasīt pirms filmas pirmizrādes (The Host 05.04.13. Latvijā), bet nepaspēju, jo biju sajaukusi datumus. Likās, ka filma iznāks tikai 29. aprīlī (nezinu kāpēc tā domāju).
Jau sen draudzene Sintija ieteica, lai izlasu, jo šī ir vien no viņas mīļākajām grāmatām.

Pasaule bez kariem... bez bada....bez naida un nežēlības.....Viss ir labi....pārāk labi, jo šī ir nākotne un planēta Zeme virs nepieder mums....


Melānija. Viena no nedaudzajiem cilvēkiem, kas palikuši uz zemes neskarti, kopā ar savu brālīti Džeimiju kādā vakarā nejauši iepazinās ar viņu... Džaredu. Melānija bija pirmais cilvēks, ar kuru viņš bija runājis trīs gadu garumā. Viņi nolemj turpināt dzīvi kopā. Vismaz kādu liku....

Pienāca diena, kad Melānijai nācās šķirties no Džareda un Džeimija. Viņa devās sameklēt savu māsīcu, tomēr kaut kas nogāja greizi un viņu noķēra Meklētāji- citplanētiešu pārņemti cilvēki, kas nekontrolēja sevi.

Viņā ievietoja Dvēseli- Klejotāju.
Jau pašā sākumā Kleo pamanīja, ka kaut kas nav īsti kārtībā. Viņa dzirdēja Melānijas domas. Nevis atmiņas, kā tam vajadzēja būt, bet gan domas, kuras viņa iedomājās tieši tajā brīdī. Kleo dažādu notikumu gaitā nokļūst atlikušo cilvēku slēptuvē.
Sākumā viņu turēja kā ieslodzīto.

Daudz dažādi notikumi risinās viens pēc otra un nu jau Kleo ir iemīlējusies Janā- puisī, kas viņu sargāja no pārējiem cilvēkiem, bet Melānija joprojām mīlēja Džaredu.....

Ļoti ļoti iesaku izlasīt šo grāmatu!!! Patiešām ļoti interesanta. Lasi grāmatu vai noskaties filmu!!!

Latvijā filma jau ir gaisā!!!!

TRAILERĪŠI:

pirmdiena, 2013. gada 8. aprīlis

Kasandra Klēra "Pelnu pilsēta"

Ātri paņēmu un tik pat ātri arī izlasīju city of bone otro grāmatu- pelnu pilsēta. Izlasīju 4 dienu laikā, bet nesanāca laika ienākt un uzrakstīt. Labs nāk ar gaidīšanu. :)

Klerija atdotu visu, lai viss atgrieztos vecajās sliedēs. Bet nekas nebija kā agrāk. Viņas māte gulēja burvestības izraisītā komā, Valentīns aizbēdzis ar Eņģeļa dāvanu un perināja sazin kādus plānus. Viņa centās izvairīties no Džeika, jo noslēpums visu bija mainījis.
Var būt, ka lielas, nekas, jau šajā daļā īpašs nenotiks,bet tas noteikti tā nav. Notikumi rit ļoti raiti un ir viegli iejusties galvenās varones ādā.

Valentīns nozaga vēl vienu no Eņģeļa dāvanu- zobenu.
Ļaunākais bija tas, ka Ordeņa pārstāve Inkvizitore uzskatīja, ka vainīgs ir DŽEIKS!!! Vai tiešām viņš piekrita Valentīna darījumam- pasargāt visus viņa draugus un dārgos, ja Džeiks viņam pievienosies?

Notika kaut kas briesmīga arī ar Saimonu.
Klerijai gribējās vairāk laika pavadīt kopā ar Saimonu, bet Ēnu Mednieki nepārtraukti viņu kaut kur iesaistīja.
Atklājas, ka Klerija un Džeiks ir īpaši. Kaut kādā veidā Valentīns bija viņus ietekmējis. Piemēram, Džeiks pārlēca pāri sienai, kas bija vairāku metru augsta, bet Klerija izveidoja jaunas zīmes, kuras varēja iededzināt ādā un izmantot.
Pašās grāmatas beigās atklājās, ka arī Saimons nav tik vienkāršs, kā bija licies....

Visi devās cīņā pret Valentīnu, bet vai ar tiem, kas bija, bija pietiekami???

"Stikla pilsēta" jau lēnām nāk....


...bet vēl nav atnākusi līdz latviešu lasītājiem. :(





sestdiena, 2013. gada 30. marts

Kasandra Klēra "Kaulu pilsēta"

Sērfojot pa youtube.com skatījos filmu trailerus un uzgāju, ka šo grāmatu jau taisās ekranizēt. Nu lūk, man patīk pirms filmām izlasīt grāmatu, tāpēc paņēmu šo. Ļoti interesanta un ļoti viegli lasās.

Klerija Freja. Vienkārša meitene ar vienkāršu draugu, vienkāršu māju un vienkāršu māti...

Kādā vakarā, kad Klerija ar draugu Saimonu devās uz klubu "Pekle" viņas dzīve sagriezās kājām gaisā. Notikumi rit viens pēc otra. Klerijas māti nolaupa un aizved nezināmā virzienā.
Viņa sāk redzēt to ko nekad nebija redzējusi un pat nebija tādām lietām ticējusi. Vampīri... dēmoni....vilkači....fejas.....un protams Ēnu Mednieki. Atklājas vairāki tumši noslēpumi par Klerijas vecākiem un visu ģimeni.

Viņa iepazīstas ar izskatīgo Džeiku- Ēnu Mednieku, kas ir nogalinājis ne mazums dēmonu no citām pasaulēm. Viņi abi dodas briesmu pilnā piedzīvojumā, lai glābtu Klerijas mammu. Iemīlas viens otrā. (tas jau bija paredzams... ) Tomēr viņu laime nebija ilga. Atklājās tik šausminoši pagātnes noslēpumi, kas vēl vairāk satracināja Klerijas pasauli.


Tu domā, ka pasakas ir tikai pasakas?
Tad atceries- visas pasakas ir patiesas!

Šī ir sērijas The Mortal Instruments pirmā grāmata. Latviski tulkota ir arī otrā. (Pelnu pilsēta)
Amerikā filma iznāks 23. augustā.

ceturtdiena, 2013. gada 28. marts

Matss Strandbergs & Sāra B. Elefgrēna "Aplis"


Kad paņēmu tētis teica, ka zviedru grāmatas viņam nepatīk, jo tās grūti lasīt. Es teicu, ka tas atkarīgs no tulka, kas tulkojagrāmatu. man bija taisnība. Izlasīju to 3 dienās. (540lpp.)
Reiz dzīvoja vienkārši septiņi cilvēki. Sešas meitenes un viens zēns. Katrs ar saviem noslēpumiem, netikumiem un bailēm. Viņi viens otru nepazina. Tomēr viņi nav tik vienkārši kā pašiem likās. Viņi ir izredzētie.

Viņi piepilda pareģojumu. Katrs pārstāv kādu elementu un iegūs spējas.
Viņiem pakaļ dzenas kāds ļaunums, kas jau paspēja nogalināt Elīasu, vienīgo zēnu no izredzēto vidus, pirms viņš uzzināja kas patiesībā viņā slēpjas.
Tā viņas palika sešas. Sešas meitenes pret arvien lielāk briestošu ļaunumu, kas draud iznīcināat pasauli.

Viņas lēnām sāk pilnveido savas spējas. Tomēr pasaules glābšana nav vienīgais, kas nodarbina meiteņu prātus. Attiecības mājās un skolā, pirmais skūpsts, iemīlēšanāas neīstajos cilvēkos.
Meitenes neticēja, ka spēs kaut ko paveikt līdz brīdim, kad ļaunums paņēma vel vienu dzīvību- Rebeku.

Nu viņas palika tikai piecas - Linneja, Anna Kārina, Vanesa, Īda un Minu, kas bija savādāka nekā pārējās, jo viņai nebija sava elementa un līdz pat pēdējai kaujai viņa nemaz neapzinājās savu spēju apmērus.

Šajā grāmatā nekas nav tā kā izskatās. Viens izskatās labs, bet izrādās ļauns, otrs izskatās ļauns, bet izrādās labs.

Tiešām ļoti interesanta grāmata, tikai žēl, ka triloģisas pārējās divas daļas vēl nav pārtulkotas latviski.

Pašlaik pasaulē populārākā zviedru grāmata.

otrdiena, 2013. gada 12. marts

Lorena Olivera "Pandēmija"

Jau iepriekš rakstīju, ka lasu šo grāmatu. Patiesībā pabeidzu lasīt jau sestdien no paša rīta, bet nebija īsti laika ienākt šeit un uzrakstīt.
Tātad, šis ir "Delīrijs" turpinājums.

Lēna, zaudējusi pašu svarīgāko, ievainota un satriekta, dara to ko Aleksis bija licis- viņa skrēja. Kad spēki bija izgājuši un Lēna apstājās, viņa nezināja ne cik ilgi skrējusi, ne kur nonākusi. Mežonīgā zeme viņai ir kaut kas jauns un nepazīstams.

Viņa redzēja tuneli... kura galā stāvēja viņš- Aleksis un sauca viņu sev līdzi....
Tomēr, kāds viņu pamodināja. Kraukle. Viņa aizveda Lēnu uz mītni, palīdzēja atveseļoties un iepazīstināja arī ar pārējiem mītnes iedzīvotājiem. Pirmo reizi mūžā Lēna bija tik tuvu tik daudziem zēniem un vīriešiem.
Ar laiku Lēna pie visa pierada. Pie otra dzimuma pārstāvjiem, pie Mežonīgās zemes likumiem, pie smagajiem darbiem, pie nabadzības un mūžīgās taupības.

Kad nāca ziema viņiem vajadzēja pārvietoties uz citām apmetnēm. Tālāk uz dienvidiem- vairāku simtu kilometru tālāk.Ceļā viņa ieguva arī viltoto procedūru zīmi

Vēlāk viņa iekļuva pretošanās kustībā. Lēnai nācās dzīvot Ņujorkā un izspiegot ABD(Amerika brīva no delīrija) darbību. Vieni no galvenajiem cilvēkiem tur bija Džulians un viņa tēvs..

Kādā ABD rīkotā mītiņā Džulianu un Lēnu nolaupīja. Ieslodzīja kādā pazemes bunkurā veco metro tuneļu savītajos tīklos. Kad abi tur bija pavadījuši vairākas dienas un satuvinājušies (Džulians uzzināja, ka Lēna nav ārstēta)  izdomāja plānu kā tikt ārā un tas arī izdevās. Nu, protams, ar mazām aizķeršanām.
Taču vēlāk Džulianu noķēra valdības pārstāvji un gribēja veikt publisku nāves sodu, jo viņš bija pieķerts kopā ar Lēnu.
Tikai Lēnas dēļ viņš palika dzīvs un tika prom. Lēna atdzinās, ka arī viņu mīl un kad abi laimīgi (kopā ar pārējiem) bija tikuši atpakaļ Mežonīgajā zemē, saskūpstījās un tieši tajā brīdī parādījās puisis no Lēnas sapņiem, zaudētā mīlestība. Aleksis.

Nepārspējams NEW YORK TIMES bestsellers. 
Nevaru sagaidīt trešo daļu, kas vēl nav pārtulkota latviski. :(

trešdiena, 2013. gada 6. marts

Vienkāršs novērojums...atšķirības....

Pašlaik lasu "Delīrijs" otro daļu "Pandēmija", kuru autore ir Lorena Olivera. Arī pēdējā grāmata par kuru rakstīju šeit- "Pirms es krītu" ir Lorenas Oliveras grāmata. Tomēr sākumā nevarēju saprast kāpēc "Pandēmija" itkā lasās ātrāk nekā "Pirms es krītu". Vēlāk sapratu.

 Šo grāmatu orģinālvaloda ir angļu valoda un šīs grāmatas tulkojušas divas dažādas sievietes- Vanda Tomaševiča (''Pandēmija'') un Ieva Kolmane ("Pirms es krītu").

Itkā jau nekas, bet rodas jautājums kāda patiesībā ir autores valoda. To, laikam, var uzzināt tikai lasot orģinālvalodā, bet es, kā latviete būdama, negribu lasīt citās valodās un arī tik labi nepārzinu angļu valodu lai spriestu par valodu...

Vismaz man, ir vieglāk lasīt V. Tomasevičas tulkotos darbus. Nezinu kāpēc, varbūt tāpēc, ka valoda tuvāka manai valodai vai kā. Nezinu.

Nu jā, lasīju angliski ''Beautiful chaos" tagad labprāt sagaidīšu tulkojumu un izlasīšu latviski. Un vispār kāds nezina, kad beidzot šo grāmatu iztulkos? Ceru, ka drīz. Tad varēšu salīdzināt.

svētdiena, 2013. gada 3. marts

Lorena Olivera "Pirms es krītu"

Uz bibliotēku atnāca manis pasūtītās grāmatas (garš stāsts). Pirmo paņēmu šo, jo jau ilgi gribēju viņu dabūt.

Šī grāmata izraisa dziļas pārdomas... par dzīvi..... par laimīgiem un nelaimīgiem brīžiem...par laiku, kas mums ir dots...

Grāmatas galvenā varone Samanta (Sema) kopā ar draudzenēm cieš auto avārijā. Pēc šausmīgajām skaņām un sāpēm viņa zaudē samaņu. Viņa sapņo sapni, ka krīt.... Un tad viņa pamostas....Tās pašas dienas rītā. Viņa domā, ka visa iepriekšējā diena un avārija bija tikai sapnis. Tomēr vai tā bija?

Drīz vien viņa sāk pieņemt patiesību- viņa ir mirusi un nezināmu iemeslu dēl viņai nākas izdzīvot savas dzīves pēdējo dienu atkal un atkal....

Viņai bija viss- popularitāte, puisis, ģimene un 3 labas draudzenes, tomēr atkal un atkal izdzīvojot vienu un to pašu dienu viņa saprot, ka to viņai nemaz tik ļoti nevajag.

Viņa iemīlas bērnības draugā, Kentā, ar kuru vairākus gadus nebija pat runājusi, jo viņš nebija no tādām aprindām, kādās tagad bija Sema. Viņa arvien vairāk ievēroja sava puiša, Roba, netikumus. Arī draudzenes vienmēr nav bijušas tik mīļas un pūkainas, kā tagad.

Vairākas reizes izdzīvojot 12. februāri Semai rodas jauns mērķis- izglābt meiteni, kuru viņas ir apsmējušas vairākus gadus. Tā meitene tajā pašā dienā uztaisīja pašnāvību. Samanta cenšas un cenšas viņu glābt, taču vairākas reizes tas neizdodas, izņemot vienu reizi....

Šis ir pasaulslavenās rakstnieces Lorenas Oliveras pirmā grāmata, kas, protams, ir iekļauta NEW YORK TIMES bestselleru sarakstā.

pirmdiena, 2013. gada 18. februāris

yee! Daiļo būtņu filma!


Ar draudzeni vakar bijām aizbraukušas uz tālo Rīgu. Speciāli uz kino, lai tikai varētu redzēt Daiļās būtnes!!!
Sāksim ar -
Diezgan liela nesakritība ar grāmatu
Sīkāk:


.
  • Ridlija nav blonda un viņai nebija konfekte uz kociņa :D
  • Bibliotēkas "Glabātāja" ir Amma. (kur palika Marianna?)
tālāk+
  • manuprāt, Līnas tēla atveidotāja ļoti atbilst lomai
  • Labi efekti (viesuļvētra Līna u.c.)
Kopumā filma ļoti laba, tāpēc iesaku aiziet/aizbraukt! :)

piektdiena, 2013. gada 15. februāris

otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Riks Riordans "Pērsijs Džeksons un olimpieši. Zibens zaglis."

Nu jā... Pirms dabūju "Beautiful chaos" biju iesākusi lasīt šo.

Šī ir 1. grāmata piecu grāmatu sērijā "Pērsijs Džeksons & olimpieši"
Stāsts saistīts ar sengrieķu mitoloģijas dieviem.

Olimpa dievi ir sadusmojušies! Nāks zēns, kurš izglābs pasauli no trešā pasaules kara ar neparedzamām beigām.


Pērsijs ir zēns, kurš ir grūti audzināms. Katru gadu tiek mainītas skolas, jo Pērsiju no visām izmet. Viņam ir disleksija. Nekad nav redzējis savu tēvu, taču viņam ir ļoti mīloša mamma un riebīgs patēvs- Gabe.

Pēdējā skolā kurā mācījās, viņš iepazinās un sadraudzējās ar Grevoru. Tomēr Grevors nav tas par ko uzdodas. Patiesībā, viņš ir pa pusei cilvēks, pa pusei kazlēns!
Notikumi risinās viens pēc otra, un Pērsijs uzzina, ka patiesībā pats arī nav vienkāršs cilvēks, bet gan pusdievs. Viņam nākas doties uz Pusdievu kalnu, kur jāpavada vasaru. Tur viņš uzzina kas ir viņa tēvs- pats jūras dievs Poseidons!

Tomēr kaut kur Olimpa kalnā, divi brāļi ir sastrīdējušies. Tā dēļ solās izcelties karš. Pērsijam ir jādodas uzdevumā, no kura var arī neatgriezties.

Tikai vai tiešām, Zeva vara zīmes- zibens zādzībā būs vainīgs tas, kuru visi uzskata par vainīgu? (izņemot pašu Zevu (Zevs par zagli uzskata Poseidonu))

Vai Pērsijam izdosies zibeni nogādāt atpakaļ Olimpā?
Vai izdosies glābt mammu?
Un, vai vispār pašam izdosies dzīvam atgriezties no pazemes?

Izlasot to varēsi uzzināt!

P.S.
Patika, ka šīs grāmatas beigās aiz visām pateicībām u.t.t. bija ielikta arī sērijas 2. grāmatas 1.nodaļa. (vismaz man liekas, ka tā varētu būt pirmā nodaļa) :)

jā atradu arī šo:

Grāmata ir ekranizēta un to var arī noskatīties. :)

ceturtdiena, 2013. gada 7. februāris

My challenge.

Hey!
Ar draudzenes starpniecību dabūju Daiļo būtņu 3. daļu "Beautiful chaos"!!!
I'm so happy!!!
nu jā, var būt, ka rodas jautājumi par virsrakstu- My challenge.
Tas ir tā, jo šī grāmata ir angliski. (Žēl) Latviski nav vispār un tuvākajā laikā arī netiks tulkota. :(
Nevarēju sagaidīt. nu tā tātad :

  •                                  516 lapaspuses
  •                                  Angliski
nu tas ir man liels challenge, jo neesmu lasījusi angliski tik lielas grāmatas.

otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

Dream. Love. Believe.

Aklas meitenes stāsts.

Bija kāda akla meitene, kas ienīda sevi tikai tāpēc, ka bija akla. Viņa ienīda visus izņemot savu mīlošo draugu. Viņš vienmēr bija klāt, kad vien viņai vajadzēja. Viņa teica, ka ja vien viņa spētu redzēt pasauli viņa viņu apprecētu.

Kādu dienu kāds ziedoja viņai savas acis un tad viņa varēja redzēt visu ieskaitot draugu. Viņas draugs viņai vaicāja: ,, Vai tu tagad precēsies ar mani?"

Meitene bija lielā šokā, kad ieraudzīja, ka viņas draugs arī ir akls un atteicās ar viņu precēties. Puisis devās prom ar asarām acīs. Vēlāk viņš uzrakstīja viņai vēstuli, kurā bija teikts: ,,Tikai parūpējies par manām acīm, dārgā".




Atradu šo tekstu internetā (angliski) centos pārrakstīt latviski. Vienkārši baigi lika aizdomāties par cilvēkiem un to ko viņi nenovērtē....

trešdiena, 2013. gada 23. janvāris

Ilze Eņģele ,,75 dienas"

Šo grāmatu bērnu žūrijā lasīja mans klasesbiedrs. Viņš zina, ka man patīk lasīt grāmatas tāpēc ieteica izlasīt arī šo. Ilgi neņēmu, jo likās pārāk maza. Tikai kad (tagad) gaidīju ,,Delirijs" otro daļu nolēmu palasīt kaut ko mazāku.

Ir 21. gadsimta beigas. Pasaulē valda globalizācija. Pār pilsētu valda Lieldators.
Mode mainās nevis pa sezonām, nevis pa mēnešiem, bet gan pa nedēļām. Dažreiz pat dienām. Izskatu par lētu naudu var mainīt viegli un ātri. Pat 40 gadus vecs cilvēks var izskatīties kā 16 gadus vecs.

Daudz ko dara dators. Cilvēki meklē iespēju izbēgt no garlaicības... Milzīgas izklaides industrijas...

Meitenes Heidi sapnis ir nokļūt no zemākas sabiedrības slāņa (5A līmeņa) Metrapolē. Iegūt ietekmīgus draugus, mīlestību un labu amatu. Tomēr vai viss ir tik labi kā izskatās? Vai pilsēta nav tikai Lieldatora izstrādāta ilūzija? Kam var uzticēties? Kam nē?

Jau pirmajā prakses dienā Heidi iepazīstas ar Miku, Jennu un Jo-Jo. Miks ir ļoti ietekmīgs un izskatīgs puisis, kurā Heidi uzreiz iemīlas.... Taču Mikam ir noslēpums....

Arī Jennai un Jo-Jo ir noslēpumi, kurus nezin neviens...

Kad Heidi jau liekas, ka Miks arī viņā iemīlas, pamazām sāk atklāties noslēpumi, kas sagriež Heidi pasauli kājām gaisā.

Pirmajās 75 prakses dienās Heidi izdzīvo veselu dzīvi... Piedzīvojumi seko cits citam...

Bet vai viss ir tik vienkārši kā visi saka?

svētdiena, 2013. gada 20. janvāris

Beautiful creatures official trailer. :)

Godīgi sakot man ne īpaši patīk lomu iedalījums aktieriem. Ītans izskatās kādus 28-30 gadus vecs nevis 16-17 gadus vecs. Varbūt citiem tā neliekas, bet man gan. Tikai manas domas....


Filma gaidāma jau nākammēnes!!! Tieši 13. 02. 2013.!!!

Dažas vecas bildes... :) :)

Ļoti veca bilde.


Ar Saniju! :*














                                                             Atkal ar Saniju.!

otrdiena, 2013. gada 15. janvāris

Music is life, so live it...

Nelasu tikai grāmatas, bet arī klausos mūziku. nu lūk viena no vecajām labajām dziesmiņām.



jā.........

pirmdiena, 2013. gada 14. janvāris

Kaut kas cits...

Iedvesmojoties no youtube.com izveidoju arī savu sapņu lomu iedalījumu Lorenas Keitas grāmatai ,,Eņģeļu nakts".  

Ceru, ka patiks! :)

Lorena Olivera "Delīrijs"

Ak Dievs!! Pirms 5 minūtēm pabeidzu lasīt pēdējo lappusi un gandrīz apraudājos...
Šo, kā jau vairākas manis paņemtās grāmatas paņēmu tāpat vien. Patiesībā pat vāks man lika domāt, ka tas būs kārtējais salkanais romāns. Man patīk fantastika, tomēr, smieklīgi, bet nemaz nezinu kāpēc paņēmu šo grāmatu.
Taču tagad pilnībā nenožēloju un nevaru sagaidīt kad varēšu dabūt 2. daļu (,,Pandēmija").

Stāsts ir par kādas meitenes- Lēnas (īstajā vārdā Magdalēnas) dzīvi kaut kur nākotnes plašumos, kas nemaz neizrādās tik plaši...

Lēna dzīvo Portlendā un visu ASV ieskauj robeža. No turienes nevar ne izkļūt, ne iekļūt.

Bargākos sodus šajā nākotnes valstī var nopelnīt pārkāpjot, man šķiet smieklīgu likumu- nedrīkst MĪLĒT!
Sasniedzot 18 gadu vecumu visiem cilvēkiem tiek veikta PROCEDŪRA. Pēc tās vairums cilvēku kļūst nejūtīgi, bez emocijā, bez pieķeršanās kādam cilvēkam, tomēr daļa cilvēki nemaz nepārdzīvo šo procedūru vai vienkārši sajūk prātā.
Valdība visu laiku sola pēc procedūras mieru, laimi un brīvību no sāpēm. Arī Lēna nevarēja sagaidīt šo dienu kad kļūs brīva no visām sāpēm, ko bija ieguvusi savas mātes pašnāvības dēļ.

Līdz procedūrai ir atlikušas tikai 95 dienas un Lēna- cilvēks, kas visu mūžu gaidījis savu 18. dzimšanas dienu IEMĪLAS...
Lai gan sākumā viņa to nemaz nenojauš. Arvien vairāk un vairāk nejaušu tikšanos un Aleksis ir viņas prātā un sirdī....
Aleksis ir no robežu otras puses.....tas protams Lēnu satrieca, bet bija jau par vēlu- viņa bija slima ar delīriju...

Beidzot, kad abi ir kopā viņi atklāj šausminošu lietu- Lēnas māte nemaz nav mirusi, bet gan ieslodzīta Kapenēs (tur tas ir cietums) par to, ka nav pakļāvusies procedūrai. Ar melu palīdzību Lēna iekļūst Kapenēs un uzzina, ka māte ir aizbēgusi uz Mežonīgo zemi (tā valdība sauc pārējo pasauli kas ir ārpus robežām).
Drīz vien Lēna saprot, ka viņu šeit netur nekas izņemot labāko draudzeni Hannu un mazo māsīcu Greisiju.

Taču viss neiet kā plānots...

Grāmata ir iekļauta NEW YORK TIMES bestselleru sarakstā.

P.S.
nevaru sagaidīt nākamo daļu. Ja jūs izlasītu šo, tad saprastu kāpēc...  :)

trešdiena, 2013. gada 2. janvāris

Linda Nemiera "Septiņi"

Zinu, ka sen neesmu likusi neko, bet nevar jau svētkos ierakties grāmatās
 un lasīt un lasīt... un lasīt...
Nolēmu paņemt kaut ko no latviešu rakstniekiem. Tā nu paņēmās šī. :)

Mīti atdzīvojas...
...apkārt klaiņo dievi...
varoņus novēro savādas, pat pasakainas būtnes...

Cilvēki zin vairākas pasaules rašanās iespējas- reliģiskas, mitoloģiskas un zinātniskas. Tomēr patiesība atrodama kaut kur starp visām.

Pasaule tika radīta 7 dienās. Bet vai tās radītājs bija tikai viens?
Cik tad īsti Dievi ir vajadzīgi lai pasauli aizsūtītu nebūtībā?

Nele Tervuda, viņas draugs Zigis un noslēpumains sargeņģelis tiek ierauti bīstamās Dievu spēlēs, kuru rezultātā bojā iet var visa pasaule.

Sākumā visas darbības notiek tepat Rīgā, bet vēlāk varoņiem nākas doties arī uz kaimiņvalsti Igauniju, kā arī uz Parīzi, Vīni un Stambulu. 
Protams pasaules likteni neizlems Dievi bet gan... pati Nele.

Viņu bija izraudzījies kāds Dievs kas gribēja iznīcināt pasauli, tomēr tas no viņas saņēma ko citu....

Interesantu notikumu un noslēpumainības grāmatā netrūka. Notikumu pavērsieni uz katra stūra....
Tomēr Nelei nācās piedzīvot arī zaudējumu...